back arrow חזרה לקורסים

בניית דאטה רום (Data room) – הדרך שלכם אל המשקיעים

  • מאת: אביעד שורק (Aviad Sorek)
  • מרץ 28, 2023
  • |
  • 2 min.

דאטה רום (Data Room) הוא "מבצר וירטואלי" של מידע שבו סטארט-אפים יכולים לאחסן, לשתף ולנהל נתונים חיוניים בצורה מאובטחת. המרחב הנחשק הזה חיוני במיוחד במהלך תהליכי בדיקת נאותות (DD), שהם חלק הכרחי בעסקאות כמו רכישות, גיוס כספים והנפקות.
במאמר זה תוכלו לקרוא על החשיבות של בניית דאטה רום איכותי לקראת DD, וכן על השלבים העיקריים בבניית דאטה רום.

מהי בדיקת נאותות? ומדוע דאטה רום חשוב לבדיקה?

בדיקת נאותות (DD) היא בדיקה המתבצעת ע"י קרנות הון סיכון על מנת לבדוק וללמוד את החברות בהן הן מעוניינות להשקיע.  בדיקת DD היא חלק מתהליך קריטי המסייע למשקיעים להעריך את הסיכונים והיתרונות האפשריים בהשקעה. בדיקת נאותות כוללת ניתוח מגוון רחב של מסמכים, לרבות דוחות כספיים, חוזים משפטיים, נתוני לקוחות ועובדים, קניין רוחני ועוד.

דאטה רום חשוב לבדיקת נאותות מכמה סיבות. ראשית, הוא מספק מיקום מאובטח ומרכזי לאחסון ושיתוף נתונים. מקום אחסון אחד מקל על קונים ומשקיעים לגשת למידע שהם צריכים, תוך הגנה על המידע הרגיש מפני גישה בלתי מורשית. שנית, דאטה רום מייעל את תהליך בדיקת הנאותות בכך שהוא מאפשר שיתוף וניתוח נתונים מהירים ויעילים יותר, דבר המפחית את הזמן והעלות הכרוכים בבדיקת נאותות, מה שיכול להוות נטל משמעותי עבור סטארט-אפים עם משאבים מוגבלים.

איך בונים דאטה רום לסטארט-אפ?

בניית דאטה רום עבור סטארט-אפים יכולה להיראות כמו משימה מרתיעה, במיוחד עבור מי שלא מכיר את התהליך. עם זאת, על ידי גישה נכונה, זה יכול להיות תהליך פשוט יחסית. להלן כמה צעדים עיקריים שיש לבצע בעת בניית חדר נתונים עבור סטארט-אפים:

  1. הגדירו את הדרישות שלכם: התחילו בהגדרת הדרישות שלכם לחדר הנתונים,  זה כולל – זיהוי סוגי המסמכים והנתונים שאתם צריכים לאחסן ולשתף, כמו גם כל דרישות אבטחה ותאימות.
  2. בחרו ספק חדר נתונים: ישנם ספקי חדרי נתונים רבים זמינים, כל אחד עם חוזקות וחולשות משלו. השוו ספקים על מנת למצוא את האחד שעונה על הצרכים והתקציב הנדרשים.
  3. הגדירו את חדר הנתונים: לאחר שבחרתם ספק, תוכלו להגדיר את חדר הנתונים. זה כולל יצירת מרחב וירטואלי שבו אתם יכול להעלות ולארגן מסמכים, להגדיר הרשאות למשתמשים ולהגדיר הגדרות אבטחה.
  4. העלו את המסמכים שלכם: עם הגדרת חדר הנתונים, אתם יכול להתחיל להעלות את המסמכים שלכם. חשוב לארגן אותם בצורה הגיונית ומובנית כדי להקל על המשתמשים למצוא את מה שהם צריכים.
  5. הזמינו משתמשים: לאחר העלאת המסמכים, תוכלו להזמין משתמשים לגשת לחדר הנתונים. זה כולל קונים, משקיעים ובעלי עניין אחרים המעורבים בתהליך בדיקת הנאותות.
  6. ניהול וניטור: כאשר משתמשים ניגשים ומנתחים את הנתונים, חשוב לנהל ולנטר את הדאטה רום כדי להבטיח אבטחה ותאימות. זה כולל מעקב אחר פעילות המשתמש, הגדרת הרשאות ובקרות גישה, והבטחה שמסמכים לא יורדו או ישותפו ללא הרשאה.

בניית דאטה רום לסטארט-אפים היא שלב חיוני בתהליך DD. באופיו המאובטח והריכוזי, דאטה רום מפשט את תהליך ה-DD, ומקל על סטארט-אפים להרשים משקיעים ולסגור עסקאות. עם הגישה הנכונה, בניית דאטה רום יכולה להיות תהליך פשוט המספק יתרונות משמעותיים עבור סטארט-אפים ומשקיעים כאחד.

 

אולי יעניין אותך גם:

 

Author Image

אביעד שורק (Aviad Sorek)

שותף מייסד ומנכ"ל